Hulp voor een toegankelijker stemproces

Gedeputeerde Staten geven ‘Stichting Leer Zelf Online’ een bijdrage van 5000 euro voor het doorontwikkelen van de website hoewerktstemmen.nl. Het is bedoeld om kwetsbare doelgroepen te helpen bij het stemproces voor de Provinciale Statenverkiezingen op 20 maart.

Voor laaggeletterden of mensen met een verstandelijke beperking kan stemmen ingewikkeld zijn. Het stemproces is niet altijd makkelijk beschreven, administratief uitdagend, te onvoorspelbaar en er moet een aantal lastige keuzes gemaakt worden. ‘Stichting Leer Zelf Online’ heeft een uitleg- en oefenmodule ontwikkeld die het hele stemproces uitlegt, van ontvangst van je stempas tot het deponeren van het biljet in de stembus. Hierbij is gebruik gemaakt van het ‘Steffie-platform’. Deze tool is voor het eerst gelanceerd bij de gemeenteraadsverkiezingen en bleek een groot succes. Reden dus om deze website door te ontwikkelen naar de Provinciale Statenverkiezingen.

Gedeputeerde Henk Jumelet (CDA):

Het initiatief van ‘Stichting Leer Zelf Online’ sluit naadloos op onze ambities aan en past bij de oproep van Provinciale Staten om ons in te zetten voor een toegankelijke provincie. We staan en gaan voor een inclusieve samenleving. We vinden het belangrijk dat iedereen in Drenthe mee kan doen. Toegankelijk stemmen hoort daar ook bij.

Geïnteresseerden kunnen vanaf 15 februari www.hoewerktstemmen.nl raadplegen voor de Provinciale Statenverkiezingen.