Girlsday in het provinciehuis

De provincie Drenthe opende donderdag 13 april weer haar deuren voor een klas meisjes van het Dr. Nassau College uit Assen tijdens de Girlsday. De Girlsday is een jaarlijks evenement waarbij landelijk honderden bedrijven en organisaties duizenden meisjes kennis laten maken met techniek. De provincie heeft een uitgebreid kijkje in de technische keuken van de provincie geboden. Doel is om de meisjes te enthousiasmeren voor een carrière in de techniek.

3

Vol programma

De meisjes zijn getrakteerd op een vol programma. Zo maakten ze in de ochtend in het provinciehuis kennis met de technische kant van de afdeling Verkeer & Vervoer. Hierna maakten zij kennis met VirtualReality-brillen en vertelde een studente Civiele Techniek over haar keuze voor de techniek. In de middag brachten ze een bezoek aan het project Reconstructie N34 – Exloo.

2

Jet-Net

Er is een sterke behoefte aan goed opgeleide technici, zowel nu als in aankomende jaren. Ook diversiteit op de werkvloer is een belangrijk goed. Overheid, onderwijs en bedrijfsleven zetten hier gezamenlijk op in, onder andere door onze deelname aan Jet-Net. In Jet-Net, een initiatief van overheden en een aantal grote ondernemingen, zetten bedrijven samen met HAVO/VWO-scholen uitdagende activiteiten op die aansluiten bij de bètavakken. Zo wil de provincie Drenthe samen met al deze partijen scholieren interesseren voor bèta en techniek.

1
Directeur Annet van Schreven verwelkomde de meiden. Annet vertelde dat zij zelf op het VWO een exact pakket heeft gehad. Hierna koos zij voor de studie Rechten en daarna heeft zij nog Spaans gestudeerd. Annet gaf de meiden mee: “Met een exact pakket kun je echt alle kanten op!”

Laatst bijgewerkt op 24 april 2017.