Werkzaamheden N34 Ees-Exloo in nieuwe fase

Vanaf maandag 27 maart komt de reconstructie van de kruising in de N34 bij Ees en Exloo in een nieuwe fase. Het verkeer rijdt vanaf die dag (na de ochtendspits) over de nieuwe hoofdrijbaan van de N34. Ook maakt het verkeer vanaf dat moment gebruik van het viaduct en de op- en afritten.

In de periode van eind maart tot eind mei volgt nog een aantal werkzaamheden zoals de aanleg van de nieuwe route naar Ees via de parallelweg en de sloop van de tunnel in de Bovenstraat. Hierna volgt een overzicht van de werkzaamheden en de verkeershinder.

Werkzaamheden bij Ees van 27 maart tot en met 7 april

In de nieuwe situatie vervalt de afslag naar Ees. De route naar Ees loopt dan via het nieuwe viaduct over de N34 en de parallelweg. Een groot deel van deze nieuwe route is al aangelegd. Het laatste deel wordt aangelegd in deze twee weken. Na afronding van deze werkzaamheden loopt de route vanuit de richting Exloo naar Ees definitief via de parallelweg.

Bereikbaarheid Ees

Om deze werkzaamheden uit te kunnen voeren is het nodig de afslag naar Ees af te sluiten, terwijl de nieuwe route nog niet helemaal klaar is. Verkeer naar Ees moet daarom in de periode van 27 maart tot en met 7 april via Borger rijden. Dit wordt met gele borden aangegeven vanaf de richting Exloo. Vanaf de richting Borger geldt de normale bewegwijzering. Fietsers kunnen over het bestaande fietspad Ees bereiken en kunnen de werkzaamheden veilig passeren. De woningen en bedrijven aan de Odoornerstraat (kant van de camping) zijn dan bereikbaar via het viaduct. Zie het kaartje voor de route (pdf, 101 kB).

Bereikbaarheid Exloo

De tijdelijke rotonde bij Exloo wordt verwijderd en een nieuwe kruising van de Hoofdstraat naar Exloo met de parallelweg aangelegd. Vanuit Exloo is de N34 te bereiken via de tunnel Bovenstraat. De carpoolplek is tijdelijk niet bereikbaar.

Buslijn 59 naar Ees

Buslijn 59 van en naar Ees rijdt tijdens deze twee weken alleen tijdens werktijden van de aannemer. Op vrijdag 7 april is het busverkeer de hele dag gestremd vanwege asfaltwerkzaamheden. Reizigers worden in de bus en bij de haltes geïnformeerd. Ook kunnen zij informatie vinden op www.qbuzz.nl/gd.

Tunnel Bovenstraat gaat dicht vanaf 10 april

De tunnel Bovenstraat onder de N34 bij de huidige afslag Exloo verdwijnt. Vanaf 10 april beginnen de sloopwerkzaamheden en is de tunnel niet meer in gebruik. Bewoners aan de Borgerderweg Westzijde kunnen hun woningen voortaan bereiken via de nieuwe aansluiting Exloo.

Borgerderweg Westzijde verlegd tussen 24 en 28 april

Van 24 tot en met 28 april wordt de Borgerderweg aan de westkant van de N34 (richting restaurant Poolshoogte) verlegd. Woningen aan de Borgerderweg Westzijde blijven bereikbaar.

Fietsers worden omgeleid

  • Van 10 tot en met 21 april wordt het fietspad ter hoogte van Ees verder afgemaakt. Fietsers rijden tijdens deze twee weken tussen de Middenweg en Ees over de nieuwe parallelweg. Het autoverkeer op dat deel van de parallelweg mag dan maar 30 km per uur rijden.
  • Van 1 mei tot en met 19 mei worden fietsers tussen Ees en Odoorn via de westkant van de N34 langs de werkzaamheden geleid. Dit is met gele borden aangegeven.

N34 weekend 12-15 mei afgesloten

De tunnel Bovenstraat wordt tijdens dit weekend verder afgebroken. Daarvoor is het nodig de N34 af te sluiten vanaf Odoorn-Noord tot aan Gasselte. Dit gebeurt van vrijdagavond 12 mei 20.00 uur tot maandagochtend 15 mei 6.00 uur. De afsluiting wordt meteen benut om de N34 bij Borger opnieuw te asfalteren. Nadere berichtgeving over deze afsluiting volgt in april. Voor het autoverkeer wordt een omleiding aangegeven, fietsers kunnen het fietspad blijven gebruiken.

Planning

Als alles volgens planning verloopt zijn de belangrijkste werkzaamheden bij Ees en Exloo eind mei klaar. Er volgen dan alleen nog werkzaamheden, waar het verkeer nauwelijks hinder van ondervindt. Uiterlijk op 1 juli zijn alle werkzaamheden klaar.

Meer informatie

Mensen die meer informatie willen of vragen hebben, kunnen contact opnemen met  Schagen Infra  via n34@schageninfra.nl of telefoonnummer 038 – 477 8298. Bellen met het Klant Contact Centrum Provincie Drenthe kan ook: 0592-36 55 55.

Laatst bijgewerkt op 21 maart 2017.