‘Veurjaor in de kop?’ vraagt aandacht voor veilig motorrijden

Het voorjaar is in aantocht! Hét moment voor veel motorrijders om hun motor weer van stal te halen. Zo’n eerste rit is leuk, maar vraagt ook om een goede voorbereiding.

Het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe (VVBD) helpt motorrijders daar graag een handje bij met de campagne ‘Veurjaor in de kop?’.

De campagne is terug te zien via onder andere posters, bioscoopreclame en Facebook. Daarnaast biedt het VVBD Drentse motorrijders flinke korting op de VRO-Risico Training van de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV).

Tijdens ‘Veurjaor in de kop?’ krijgen motorrijders tips om veilig op pad te gaan. Zo is het belangrijk dat motorrijders goede motorkleding dragen. Dat biedt niet alleen bescherming tijdens een val, maar zorgt ook voor goede zichtbaarheid op de weg.

Ook is het belangrijk dat motorrijders goed om zich heen kijken, zodat ze andere weggebruikers op tijd zien. De VRO-Risicotraining van het KNMV kan helpen om het motorrijden weer even te oefenen. Kijk voor meer informatie hierover op www.knmv.nl.

Handige tips

De komende periode staan op de Facebookpagina www.facebook.com/veurjoarindekop meer handige tips. Verder ontvangen Drentse motordealers, -clubs, gemeenten en politiebureaus campagneposters om op te hangen. De poster is ook op te vragen via de Facebookpagina. Tot slot is de campagne ook te zien in bioscopen en via banners, tv- en radiospots van RTV Drenthe.

Voorzitter VVBD / gedeputeerde Henk Brink:

“In Drenthe is het mooi motorrijden. Maar wel graag veilig. Natuurlijk moeten  medeweggebruikers rekening houden met motorrijders. Maar ook de motorrijder zelf kan daar veel aan doen. Daarom ondersteunt het VVBD trainingen gericht op veilig motorrijden, zie de projectenpagina van www.veiligbereikbaardrenthe.nl. En zo werken we samen aan minder verkeersslachtoffers, want elk slachtoffer is er één teveel: Samen richting Nul Verkeersslachtoffers!”.

Samen richting Nul verkeersslachtoffers!

In Drenthe komt er gemiddeld elke veertien dagen iemand om in het verkeer. Jaarlijks raken honderden mensen gewond. Om dit tij te keren is het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe (VVBD) de campagne ‘Samen richting Nul verkeersslachtoffers!’ gestart. Iedereen kan daar een steentje aan bijdragen. Door zelf en samen verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen verkeersveiligheid én die van anderen. Kijk voor meer informatie op www.samenrichtingnul.nl.

Laatst bijgewerkt op 16 maart 2017.