De provincie werkt aan de Oosterhesselerbrug


Op zaterdag 21 januari en op zaterdag 1 april werkt de Provincie Drenthe aan de Oosterhesselerbrug in Oosterhesselen. Op beide dagen zal het (auto)verkeer omgeleid worden via Zwinderen/Gees.Fietsers moeten omfietsen via de naastgelegen Hesselerbrug.

In 2022 kreeg de brug ook onderhoud, toen werd het brugdek geschilderd. Nu krijgt de bovenbouw van de brug een nieuwe aandrijving en een nieuwe verflaag. Ook de fietsbrug krijgt een nieuw wegdek en een nieuwe verflaag. Om dit werk te kunnen uitvoeren wordt op zaterdag 21 januari de fietsbrug en de bovenbouw van de brug gedemonteerd. Het wegdek van de brug blijft liggen. Dat betekent dat tussen 22 januari en 31 maart het autoverkeer wel gebruik kan maken van de brug. Fietsers kunnen dan omfietsen via de naastgelegen Hesselerburg of de fiets aan de hand nemen en gebruik maken van het voetgangersgedeelte van de brug.

Op 1 april wordt het bovenste gedeelte van de brug en de fietsbrug weer teruggeplaatst. Vanaf 2 april is de brug dan weer in zijn totaliteit te gebruiken.