Onderwijsprijs Drenthe naar Kindcentrum Driemaster en CS Vincent van Gogh


Leerlingen van Kindcentrum Driemaster en de Christelijke Scholengemeenschap (CS) Vincent van Gogh uit Assen hebben op vrijdag 18 maart 2022 de Onderwijsprijs Drenthe ontvangen uit handen van gedeputeerde Hans Kuipers. Het Kindcentrum Driemaster kreeg de prijs in de categorie primair onderwijs voor het project 'Bereslimme boekenkoffers', dat ondersteuning biedt aan laaggeletterde ouders. CS Vincent van Gogh (locatie Salland) was de beste in de categorie voortgezet onderwijs met een kunstproject waarbij leerlingen grote en kleine eieren maakten voor een expositie.

Bereslimme boekenkoffers

Kindcentrum Driemaster wil met het project ‘Bereslimme boekenkoffers’ laaggeletterdheid voorkomen en ondersteuning bieden aan laaggeletterde ouders van leerlingen in groep 1 en 2. Directeur Heleen Drent: ‘Met de boekenkoffers wordt het educatief partnerschap vergroot en lezen alle ouders thuis meer en met meer plezier voor aan hun kind(eren).’

Kip met gouden eieren

CS Vincent van Gogh mag zich ‘de kip met de gouden eieren noemen’ met een prachtig kunstproject in het voortgezet onderwijs. Kunstdocente Karin Kingma: ‘We wilden in coronatijd iets leuks doen voor onze leerlingen, maar ook voor de stad. Daarnaast wilden we iets artistieks in de buitenruimte laten zien, omdat de musea gesloten waren.’ Leerlingen uit klas 2 en 3 vmbo en h/v maakten 27 xxl-eieren en 22 kleine eieren die geëxposeerd zijn op de Brink in Assen, waar ze heel veel bezoekers getrokken hebben.

Nationale Onderwijsprijs

Met de Nationale Onderwijsprijs vraagt Stichting Nationale Onderwijsweek aandacht voor het onderwijs. Bijzondere projecten worden in de schijnwerpers gezet. Zo laat de organisatie zien hoe veelzijdig het Nederlandse onderwijs is en met hoeveel inzet en enthousiasme er wordt gewerkt. De feestelijke ontknoping, waarbij alle provinciale winnaars uit primair en voortgezet onderwijs aanwezig zijn, vindt plaats tijdens de landelijke finale in mei of juni 2022.

Sociale Agenda Drenthe

Dit project wordt mogelijk gemaakt vanuit de Sociale Agenda Drenthe. Met deze agenda werkt de provincie aan een levendig en sociaal Drenthe waarin iedereen meedoet en ertoe doet.