Aanleg landbouwsluis Onlandweg Tynaarlo


Fietsers die via de Onlandweg in Tynaarlo gebruik maken van de doorfietsroute worden omgeleid. Aan het einde van de Onlandweg, vlak vóór de weg aansluit op de doorfietsroute, vinden werkzaamheden plaats voor de aanleg van een landbouwsluis. De Onlandweg is afgesloten van maandag 7 tot en met vrijdag 18 februari.

Voor de realisatie van de landbouwsluis wordt een verhoging in het wegdek aangebracht. Alleen landbouwverkeer kan straks nog de sluis passeren. Autoverkeer kan na de aanleg van de landbouwsluis niet langer de doorfietsroute, die bedoeld is voor fietsers en bestemmingsverkeer, als sluiproute gebruiken. Dit verbetert de verkeersveiligheid op de doorfietsroute.

Het fietsverkeer wordt omgeleid en moet rekening houden met circa 5 minuten extra fietstijd. De omleiding wordt met borden aangegeven.

Doorgaand fietsverkeer richting Groningen:

Fietsers uit de richting Assen kunnen het Noord-Willemskanaal oversteken bij de kruising met de Oude Molenseweg/Linthorst Homanweg naar de westkant van het kanaal. Volg de omleidingsroute tot aan de provinciale weg N386 in Vries. Fietsers kunnen over het fietspad langs de provinciale weg tot aan de rotonde rijden en verder hun weg in noordelijke richting vervolgen (via de Meerweg en het bedrijventerrein Vriezerbrug naar de fietsstraat Sluisweg).

Doorgaand fietsverkeer richting Assen:

Fietsers uit de richting Groningen kunnen via de bekende route naar en door Vries fietsen: vanaf de fietsstraat Sluisweg naar het bedrijventerrein Vriezerbrug. Vervolgens de Meerweg op en bij de rotonde rechtsaf. Rijd langs de provinciale weg. Aan de westkant van het Noord-Willemskanaal start de omleidingsroute. Volg de omleidingsroute richting het zuiden. Ter hoogte van de Oude Molenseweg/Linthorst Homanweg kunnen fietsers oversteken en via de oostkant verder langs het kanaal richting Assen.

Meer weten over de landbouwsluis?

Neem contact op met de projectmanager van de doorfietsroute Henk-Jan ten Brink, provincie Drenthe, T (0592) 36 55 55

In 2021 is bij De Tip in Tynaarlo een zelfde landbouwsluis aangebracht