Provincie Drenthe geeft subsidie aan het TT Festival


De afgelopen twee jaar was het eind juni relatief stil in de Drentse hoofdstad: vanwege de coronapandemie kon het TT Festival in het centrum van Assen niet doorgaan. Voor de editie van 2022 staan alle lichten op groen en Stichting TT Week Assen werkt hard aan de organisatie en programmering van het festival. Het college van Gedeputeerde Staten stelt een subsidie beschikbaar van € 125.000 voor het TT Festival als één van de belangrijkste evenementen in de provincie.

Gedeputeerde Henk Brink: “De afgelasting van het fysieke TT-festival was natuurlijk een teleurstelling voor de organisatie, de ondernemers, partners en inwoners van de provincie. Dankzij het beëindigen van de coronamaatregelen kunnen we dit jaar weer genieten van de races op het TT Circuit en de festiviteiten in het centrum van Assen. Ondernemers kunnen zich presenteren, lokaal talent krijgt een podium en innovaties worden getest. Het festival is belangrijk voor de verbinding in de regio, de ondernemers en het is een groot feest voor jong en oud”.

Geen TT Festival zonder MotoGP

Het TT-festival en de MotoGP op het TT-circuit zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Al jaren zijn de races en het festival zeer populair bij Drenten en komen veel toeristen naar onze provincie. Stichting TT Week Assen is verantwoordelijk voor het meerdaagse festival en betrekt zoveel mogelijk lokale ondernemers bij de organisatie. Op diverse zogenoemde vermaakpleinen wordt een afwisselend programma aangeboden voor een brede doelgroep: van een cultureel programma tot kinderactiviteiten. De organisatie wil een “platform bieden aan regionaal talent uit de cultuur en muziek, maar ook aan ondernemers en de motorsport”. Er is voor iedereen wat te beleven. Het TT Festival is het grootste (gratis) festival van Noord Nederland en laat zien wat Drenthe in huis heeft!