Fiets mee met Cycling 4 Climate in Drenthe op zaterdag 23 april


Benieuwd op welke plekken in Drenthe stappen worden gezet tegen klimaatverandering? Fiets zaterdag 23 april mee met Cycling 4 Climate langs diverse duurzame initiatieven in Drenthe. Er zijn drie routes voor recreatieve fietsers en wielrenners. Starten kan vanaf 10.00 uur vanuit het provinciehuis in Assen, station Hoogeveen en station Emmen.

Iedereen die mee wil fietsen kan zich vanaf woensdag 6 april inschrijven via www.cycling4climate.nl  De routes voor wielrenners zijn gpx-routes en de recreatieve routes zijn gebaseerd op de knooppunten uit het fietsknooppuntensysteem, waardoor ze heel makkelijk te volgen zijn. De fietsers komen langen diverse locaties waar duurzame initiatieven plaatsvinden. In de route zijn hierover korte beschrijvingen opgenomen en van een aantal initiatieven kan een filmpje worden afgespeeld.

Locaties

Het leukste is natuurlijk als de fietsers echt een kijkje kunnen nemen bij de locaties. Bedrijven en organisaties die aan de routes liggen en een kort verhaal willen vertellen over hun duurzame initiatief aan de deelnemers kunnen zich aanmelden bij provincie Drenthe via post@drenthe.nl.

Klimaatverandering

Met de fietsroutes die in 2022 elke maand in een andere provincie worden uitgezet vraagt de organisatie Cycling 4 Climate aandacht voor de gevolgen van klimaatverandering. De organisatie wil echter ook graag impact maken. Door mee te fietsen kun je daar aan bijdragen, maar ook door je eigen ecologische voetafdruk te verminderen. Denk hierbij aan minder vlees eten, je dak volleggen met zonnepanelen, lid worden van een lokale energie-coöperatie, dit jaar met de trein op vakantie,      het planten van bomen en minder spullen kopen. Je huidige ecologische voetafdruk kun je berekenen via de website van Cycling 4 Climate.