Ook in 2022 een kwaliteitsimpuls voor Drentse recreatieve fietspaden


De subsidieregeling ‘Kwaliteitsimpuls recreatief fietsnetwerk Drenthe’ wordt gewijzigd en daarmee verlengd. In 2022 is er € 3.000.000,- beschikbaar om de kwaliteit van recreatieve fietspaden projectmatig te verbeteren. In 2021 is er al € 1.000.000,- besteed aan het verbeteren van verschillende fietspaden. Gemeenten, natuurbeheer organisaties (Staatsbosbeheer, Vereniging Natuurmonumenten, Het Drentse Landschap) en particuliere grondeigenaren kunnen aanspraak maken op de regeling. Doel is om fietsprovincie Drenthe te voorzien van een optimaal fietsnetwerk en zo het toeristische aanbod te versterken.

Gedeputeerde Henk Brink: “De afgelopen jaren hebben we al veel geïnvesteerd in het uitbreiden van ons fietsnetwerk en het verbeteren van de kwaliteit. Deze subsidieregeling bouwt daarop voort en is bedoeld om recreatieve fietspaden een opwaardering te geven zodat ze voldoen aan de eisen van deze tijd. Zodat onze toeristen én inwoners van Drenthe kunnen genieten van het prachtige Drentse landschap en de natuur.”

In 2021 hebben de volgende aanvragers subsidie ontvangen om hun fietspaden een kwaliteitsimpuls te geven: Gemeente Coevorden voor ‘Achter de Kibbelkoele’ en ‘Mandeveld Slenerweg’, Midden Drenthe voor ‘Veenbrug’, Westerveld voor ‘Doldersummerweg’, Emmen voor ‘Fietsas Emmen Peelstraat’, Noordenveld voor ‘Brunlaan’, Borger Odoorn voor ‘Westdorperbrug’, Tynaarlo voor ‘Kibbelslaglaan’ en Natuurmonumenten voor fietspaden in het Dwingelderveld.

Waarvoor in de regeling bedoeld?

De regeling is bedoeld voor verbetering van bestaande fietspaden en het verbinden van fietspaden, daar waar sprake is van ontbrekende schakels. Verbeteringen zijn bijvoorbeeld het verbreden of verharden van paden, zodat deze comfortabel en veilig zijn voor e-bikes, speed pedelecs, bakfietsen of rolstoelfietsen. De regeling is niet bedoeld voor uitbreiding van het huidige netwerk, omdat Drenthe al over een zeer uitgebreid fietsnetwerk beschikt.

De regeling opent op 1 januari 2022

In 2022 kunnen aanvragers meer subsidie aanvragen per project, gaat het subsidiepercentage voor aanvragers omhoog en wordt de regeling ook opengesteld voor particuliere grondeigenaren. Voor meer informatie over de regeling kunnen geïnteresseerden per 1 januari 2022 terecht op www.provincie.drenthe.nl/loket/subsidie.