Aanleg Breedband Borger-Odoorn in zicht

De Coöperatie Breedband Borger-Odoorn (CBBO) heeft zich de afgelopen jaren enorm sterk gemaakt voor breedband in Borger-Odoorn. En met succes! Want vandaag hebben de gemeente Borger-Odoorn, de Rabobank en de Provincie Drenthe bekend gemaakt allemaal een deel van de financiering voor de aanleg van snel internet voor hun rekening te nemen. Hiermee is een belangrijke stap gezet en kan de Coöperatie zich voorbereiden op de vraagbundeling en de langverwachte schop in de grond. Gemeente Borger-Odoorn verleent een subsidie van €200.000,-, De Rabobank draagt €100.000,- bij en de Provincie Drenthe leent de Coöperatie een bedrag van €4.400.000,-. Hiermee zijn de totale projectkosten gedekt.

De provincie Drenthe werkt samen met de breedbandinitiatieven en andere partners aan snel internet voor iedereen in Drenthe de zogeheten ‘witte gebieden’1). In Borger-Odoorn kunnen door samenwerking van de bovengenoemde partijen 1254 huishoudens aangesloten worden op snel internet. Gedeputeerde Henk Jumelet (CDA): “Wij hebben veel waardering voor de inzet en het geduld van de vrijwilligers van Coöperatie Breedband Borger-Odoorn. Dankzij hun doortastendheid zetten we vandaag een belangrijke stap verder.”

Gemeente Borger-Odoorn wethouder Freek Buijtelaar: “Zowel voor inwoners als voor bedrijven is goed internet erg belangrijk. Het is daarom ook een enorm mooie prestatie dat de projectkosten gedekt zijn. We gaan er alles aan doen om 65% procent deelname te krijgen, zodat de schop zo snel mogelijk de grond in kan.”

Sjaak Janson van CBBO: “We zijn altijd blijven geloven in een goede afloop en ontzettend blij dat we deze mijlpaal hebben bereikt. Het echte werk gaat nu beginnen, het werven van leden voor de Coöperatie Breedband Borger-Odoorn en afsluiten van de contracten bij onze dienstenaanbieders. Hoe eerder alle geïnteresseerden uit het eerste uur zich aanmelden, hoe eerder we het noodzakelijke minimum van 920 abonnementen hebben bereikt. We verwachten begin november te starten met de werving, waarna in het eerste kwartaal van 2019 kan worden begonnen met de daadwerkelijke aanleg.”

1) Witte adressen: adressen waar geen aansluiting is op Next Generation Access (snel internet, minimale snelheid van 30 MB/sec) en waar vanuit de markt de komende drie jaren ook geen initiatieven worden verwacht om dit mogelijk te maken.