Provincie verwijdert verwaarloosde fietsen van diverse carpoolplaatsen

Publicatiedatum
3 juli 2019
aankondigingen

Vanaf 31 juli 2019 worden de verwaarloosde fietsen, die geparkeerd staan bij de, in het beheer van de provincie Drenthe zijnde, carpoolplaatsen Zuidlaren, Gieten, Borger en Rolde verwijderd. De provincie Drenthe doet dit omdat er klachten binnen zijn gekomen over onbeheerde fietsen bij de carpoolplaatsen. Deze fietsen zorgen voor hinder en nemen onnodig stallingsplaatsen in.

Hoe werkt het?

Het gaat om fietsen die duidelijk in verwaarloosde staat zijn en langer dan vier weken aaneengesloten op dezelfde plek staan. Dat geldt voor fietsen in de fietsenrekken of op een andere plaats op de carpoolplaatsen.

Medewerkers van de provincie Drenthe bevestigen een label met datum aan deze fietsen. Wie zo’n label aan zijn of haar fiets aantreft, heeft vier weken de tijd om de fiets op te halen. Na die vier weken, haalt de provincie de fiets weg. Alle verwaarloosde fietsen worden naar het wegensteunpunt Kloosterveen in Assen gebracht. Daar worden ze nog vier maanden bewaard.

Fiets alsnog ophalen

Eigenaren kunnen hun fiets gedurende die vier maanden ophalen bij het wegensteunpunt Kloosterveen, Balkendwarsweg 4 in Assen. Eigenaren moeten wel een fietssleutel kunnen tonen als bewijs.

De provincie Drenthe is van plan deze actie, als dat nodig is, jaarlijks te herhalen.