Werkzaamheden aan de N371 ter hoogte van Hoogersmilde en Geeuwenbrug


De provincie werkt van 1 september tot en met 7 oktober 2022 aan de Geeuwenbrug van de Rijksweg/Tolweg in Geeuwenbrug. Tijdens de werkzaamheden is de brug gestremd voor al het verkeer. In dezelfde periode, van 5 september tot en met 21 september, zijn er werkzaamheden aan de N371 tussen Hoogersmilde en Geeuwenbrug. Het naastgelegen fietspad is wel toegankelijk. Gedurende de werkzaamheden wordt het verkeer middels borden omgeleid.

De Geeuwenbrug wordt verbreed, krijgt een nieuwe verflaag en onderhoud aan de betonnen onderbouw. De N371 krijgt  tussen het traject Hoogersmilde en Geeuwenbrug een nieuwe asfaltlaag. Ook wordt het weggedeelte van de N371 tussen hm 17.320 en hm 17.600 onderdeel van de bebouwde kom van Hoogersmilde. De weg krijgt daarom een rode middenas, een geel vlak bij de Hendrik Oostdraai om de oversteek te markeren, extra verlichting en een maximum snelheid van 50 km/h.

Omleidingsroute

Tijdens de werkzaamheden kan verkeer een alternatieve route kiezen via de N381. Behalve van 9 tot en met 12 september, dan is er maaionderhoud aan deze weg. In deze periode kunt u via de Beilervaart rijden. Dit staat ook tijdig aangegeven op de omleidingsborden.

Openbaar vervoer

Door de afsluiting van de N371 kunnen de bussen van Qbuzz helaas niet langs de gebruikelijke route rijden. Reizigers kunnen gebruik maken van de bussen van Arriva die vertrekken vanaf halte Wittewijk (gelegen aan de weg richting Appelscha). Daarnaast rijdt op werkdagen vanaf de halte Schultestraat in Hoogersmilde 1 keer per uur een pendelbus naar Dieverbrug (met een overstap richting Steenwijk en Meppel) en naar Smilde Centrum (met een overstap richting Assen). Houdt bij deze pendelbus rekening met een langere reistijd. In de weekenden rijdt er geen bus en kunt reizigers gebruik maken van de Hubtaxi. Om deze te reserveren kan men bellen met het nummer 0800 - 40 20 102.

Voor de inwoners van Geeuwenbrug is het helaas niet mogelijk om een alternatieve busverbinding aan te bieden. Reizigers kunnen gebruik maken van bovengenoemde pendelbus vanaf de Drostestraat in Hoogersmilde of van de halte Dieverbrug busstation.