Start werkzaamheden Odoorn-Noord


In de gemeente Borger-Odoorn komt een nieuwe aansluiting tussen Odoorn-Noord en Exloo. Dat betekent dat de aansluiting bij Odoorn-Noord verdwijnt. De voorbereidende werkzaamheden beginnen binnenkort.

Wat gaan we doen?

Vanaf de huidige aansluiting Odoorn-Noord verbreden we de parallelweg (Borgerderweg) tot de aansluiting bij Exloo. Langs de Borgerderweg komt een nieuw fietspad te liggen. Deze sluit aan op de fietspaden richting Odoorn, Borger en Exloo. Ter hoogte van de onderdoorgang van het fietspad richting Poolshoogte komt een nieuwe fietsbrug.

Planning

Het werk is gegund aan aannemer Avitec. De aannemer is voornemens om nog vóór de bouwvak (die duurt van 27 juli tot 13 augustus) te starten met de voorbereidende werkzaamheden, waaronder het verwijderen van bomen. Ná de bouwvak vervolgt de aannemer deze werkzaamheden en de werkzaamheden aan de Borgerderweg tussen de carpoolplaatsen bij Odoorn en Exloo. De Borgerderweg gaat dan dicht. Omwonenden informeren we hierover met een brief. De verwachting is dat het werk in het voorjaar van 2022 klaar is.

Meer informatie over de nieuwe aansluiting tussen Odoorn-Noord en Exloo.