Opnieuw verkeersregelaars bij Gieten


Doorstroming verbeteren bij verkeersplein

Van maandag 3 december tot donderdag 20 december 2018 zet de provincie Drenthe weer verkeersregelaars in bij het verkeersplein Gieten. De verkeersregelaars helpen weggebruikers in de ochtendspits sneller door te rijden. Doel is het verbeteren van de verkeersdoorstroming.

Gedeputeerde Henk Brink:

We zien dat de verkeersdrukte bij Gieten weer toeneemt. Daarom willen we met de hulp van verkeersregelaars het verkeer beter door laten rijden. Eerder hebben we gezien dat dit op deze locatie werkt. De file werd korter. We zijn in gesprek met Rijkswaterstaat en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat voor een structurele oplossing om de wachtrijen te verkorten. Samen met de gebruikers én de omgeving gaan we deze plannen vormgeven. Het realiseren van een structurele oplossing zal enige tijd vergen.

Verkeersregelaars in ochtendspits

Uit onderzoek blijkt dat het verkeer op de N34 tijdens de herfstmaanden toeneemt. Dit ziet de provincie Drenthe ook terug in de drukte bij het verkeersplein Gieten. Daarom worden de komende periode verkeersregelaars ingezet. Dit werkt alleen in de ochtendspits. Uit eerder onderzoek is gebleken dat de file in de avondspits niet op te lossen is met verkeersregelaars. De provincie blijft de situatie bij het verkeersplein monitoren.