Varen in Drenthe


Het nieuwe vaarseizoen is weer van start. Brug- en sluiswachters staan klaar om de vaarrecreanten in Drenthe te ontvangen en te bedienen. Bij binnenkomst van de provincie ontvangt elke schipper de Vaarroutekaart Drenthe. In deze handzame vouwkaart staat alles wat de vaarrecreant in Drenthe nodig heeft.

Alle Drentse vaarwegen, die samen het ‘Rondje Drenthe’ vormen, staan op de kaart met daarbij de aanlegplaatsen, havens en alle voorzieningen. Allerlei andere praktische informatie zoals de bedieningstijden, doorvaarthoogtes en enkele toeristische tips zijn aan de kaart toegevoegd.

Liggeld

De proef met liggeldheffing in Dieverbrug wordt dit jaar voortgezet. Liggeldheffing geldt voor de passantenhaven en voor de ligplaatsen tussen de sluis en de brug. Uit de evaluatie bleek dat er een gunstig effect is op de bezetting van de ligplaatsen, in die zin dat langliggers wegblijven. De echte passanten hebben daar baat bij. Zij zijn ook enthousiaste bezoekers van de voorzieningen in de omgeving.

AED Koppelsluis

Nieuw dit jaar is de AED die geplaatst is bij de Koppelsluis aan het Koning Willem-Alexanderkanaal (Veenvaart). Deze is gezamenlijk aangeschaft door de Veenvaart Coöperatie, de gemeente Emmen en de provincie Drenthe.

Aanvragen

De kaart is gratis verkrijgbaar bij verschillende (jacht)havens en op andere toeristische punten rondom de vaarwegen. Ook is hij aan te vragen bij het Klant Contact Centrum van de provincie Drenthe: 0592-365 555 of via post@drenthe.nl. Als PDF is de kaart op deze pagina te downloaden.