Header website - Lente op de Westerbrink

Partners iAge-project te gast in Drenthe

Inhoud

Met een geslaagde bijeenkomst in Drenthe van een groot aantal deelnemers aan iAge is dit Europese Interregproject officieel van start gegaan. Gedurende bijna drie dagen konden vertegenwoordigers van de provincie en andere Nederlandse partners kennismaken met afgevaardigden van deelnemende overheden en kennisinstellingen uit Groot-Brittannië, België, Duitsland en Noorwegen.

iAge staat voor e-Inclusion in Ageing Europe en wil de economische ontwikkeling en leefbaarheid stimuleren in gebieden die te kampen hebben met krimp en vergrijzing. Daarbij wordt gebruik gemaakt van ICT en moderne technologie.

Officieel hoogtepunt was de openingsconferentie in het provinciehuis te Assen, waar Commissaris van de Koningin Jacques Tichelaar de ruim honderd aanwezigen welkom heette. Drenthe is leadpartner van iAge. Vertegenwoordigers van verscheidene deelnemende partijen voerden het woord en er was een paneldiscussie over ouder worden, de consequenties daarvan en op welke manier moderne technologie kan worden gebruikt om ouderen zo lang mogelijk in de samenleving actief te houden. Aan het eind van de middag blikte gedeputeerde Ard van der Tuuk tevreden terug op de dag, dankte de aanwezigen voor hun inzet en wenste het iAge-project een goede toekomst.

Naast de openingsconferentie bezocht het gezelschap een aantal projecten in Drenthe en Overijssel. Zo is in Hardenberg een bezoek gebracht aan de Baalderborg Groep voor ouderen- en gehandicaptenzorg. De instelling werkt met een geavanceerd systeem, waardoor de bewoners voortdurend verzekerd zijn van de zorg die nodig is.

Drenthe werkt in de provincie samen met het Hanze Institute for Technology, STAMM-CMO en de gemeente Aa en Hunze. Andere partners zijn de gemeente Hardenberg, het Zorg en Innovatie Forum, de Hanzehogeschool Groningen en buitenlandse overheden en kennisinstellingen uit regio's rondom de Noordzee.

Laatst bijgewerkt op 31 augustus 2012.
Delen op LinkedInDelen op TwitterDelen op FacebookDelen op Yammer
Navigatielinks overslaan