header economie

Nieuws

Inhoud

29aug2014

Het Drentse bedrijfsleven exporteert jaarlijks voor miljoenen euro’s. Uit onderzoek blijkt dat er nog veel onbenut exportpotentieel is waar voor het bedrijfsleven veel mogelijkheden liggen.

4jul2014

Akkerbouwers in de provincies Groningen, Drenthe en Friesland doen mee aan een proef om soja te verbouwen.

18jun2014

De laatste economielezing in de reeks van drie, getiteld van ‘Van leegstand naar kans, van concurrentie naar samenwerking' vond plaats bij Venko Groep op bedrijventerrein De Wieken te Hoogeveen. Hier gingen zo'n 100 deelnemers met elkaar in gesprek over leegstand op bedrijventerreinen en de mogelijke oplossingen. De lezing vond plaats onder leiding van Annette Timmer, voormalig presentator RTV Drenthe.

10jun2014

Partners in Noord Nederland en de Weser Ems regio gaan samenwerken aan de demografische veranderingen die beide regio’s treffen.

2jun2014

Per 2 juni kunnen bewonersinitiatieven gebruikmaken van de regeling “Hoogwaardige communicatienetwerken Drenthe”.

28mei2014

Nederlandse bedrijven kunnen voortaan vlotter hightech apparatuur exporteren.

15mei2014

Vandaag lanceerden gedeputeerde Ard van der Tuuk en mr. Geert Buiter, NV NOM, het MKB Fonds Drenthe.

15mei2014

Op een prachtige locatie in de herbestemde kerk in Borger spraken circa 100 deelnemers met elkaar over de niet alledaagse keuzes en oplossingen voor leegstand in het buitengebied.

24apr2014

Tijdens een drukbezochte economielezing ‘Stad & Retail' in het Drenthe College in Assen gingen verschillende partijen met elkaar in gesprek over de kansen die leegstand in winkelgebieden biedt. Dit gebeurde onder leiding van Annette Timmer, voormalig presentator RTV Drenthe. We zien het steeds meer in het straatbeeld: leegstaande winkels, kantoren en bedrijfspanden. Hoe kunnen we deze problematiek gezamenlijk aanpakken? Kunnen we de leegstand ombuigen in kansen?

11apr2014

Steeds meer boeren in Drenthe gebruiken minder kunstmest en krachtvoer.

Delen op LinkedInDelen op TwitterDelen op FacebookDelen op Yammer
Navigatielinks overslaan
Volg ons op Twitter!
Sitemap overslaan
Sluit sitemap