header economie

Nieuws

Inhoud

1okt2014

'Techniek is meer dan grote machines en vuile handen'. Met die woorden opende gedeputeerde Ard van der Tuuk (PvdA) de eerste regionale bijeenkomst ‘Talentontwikkeling en loopbaanoriëntatie van meisjes in bèta/techniek.

23sep2014

Drenthe blijft extra investeren in werkgelegenheid. Bij het vaststellen van de Begroting 2015 heeft het college van gedeputeerde staten ruim 10 miljoen extra vrijgemaakt.

17sep2014

Vanuit de provincie Drenthe is een campagne gestart om voor het Drents bedrijfsleven op zoek te gaan naar hoger opgeleide technici. De landelijke campagne “Proefwerken in de techniek” is vanaf 15 september o.a. te beluisteren op verschillende radiozenders, waarbij de technici uit Drenthe in een reclamespot vertellen hoe het is om te werken en te leven in Drenthe.

9sep2014

Provincie Fryslân, Groningen en Drenthe vinden het belangrijk dat groei binnen de landbouwsector in het noorden kan plaatsvinden.

9sep2014

Dinsdag 9 september gaat de Drentse leefbaarheidsmonitor online.

29aug2014

Het Drentse bedrijfsleven exporteert jaarlijks voor miljoenen euro’s. Uit onderzoek blijkt dat er nog veel onbenut exportpotentieel is waar voor het bedrijfsleven veel mogelijkheden liggen.

4jul2014

Akkerbouwers in de provincies Groningen, Drenthe en Friesland doen mee aan een proef om soja te verbouwen.

18jun2014

De laatste economielezing in de reeks van drie, getiteld van ‘Van leegstand naar kans, van concurrentie naar samenwerking' vond plaats bij Venko Groep op bedrijventerrein De Wieken te Hoogeveen. Hier gingen zo'n 100 deelnemers met elkaar in gesprek over leegstand op bedrijventerreinen en de mogelijke oplossingen. De lezing vond plaats onder leiding van Annette Timmer, voormalig presentator RTV Drenthe.

10jun2014

Partners in Noord Nederland en de Weser Ems regio gaan samenwerken aan de demografische veranderingen die beide regio’s treffen.

2jun2014

Per 2 juni kunnen bewonersinitiatieven gebruikmaken van de regeling “Hoogwaardige communicatienetwerken Drenthe”.

Delen op LinkedInDelen op TwitterDelen op FacebookDelen op Yammer
Navigatielinks overslaan
Volg ons op Twitter!
Sitemap overslaan
Sluit sitemap