13 april 2017: Hét Duurzaam Drenthe event 2017 voor ondernemers en inwoners

Donderdag 13 april 2017 vindt voor de vijfde keer Hét Duurzaam Drenthe event 2017 plaats. Deze keer georganiseerd door Drenthe in Transitie (DIT), IVN, de Kamer van Koophandel en de provincie Drenthe. In 2016 is Limm recycling uit Hoogersmilde uitgeroepen tot Duurzame Dates duurzaam bedrijf. Agraservice Lindenhols is uitgeroepen tot Duurzame Dates duurzame initiatief 2016. Misschien bent u of kent u iemand met een duurzaam initiatief of bedrijf. Meld u zich dan aan voor de jubileumeditie van Hét Duurzaam Drenthe event 2017! Lees alvast meer over het voorlopige programma.

Wij zoeken: ondernemers en Willie Wortels met duurzame ideeën!

Nieuw in 2017: de Willie Wortel award!

Drentse 'Willie Wortels' zijn van harte welkom bij Hét Duurzaam Drenthe event 2017.

Wat betekent duurzaam en wat levert het op?

De Duurzame Dates heeft enkele mensen bereid gevonden om via een kort filmpje duurzaamheid te promoten. Waarom investeren in duurzaamheid en wat levert het op? Laat je inspireren door onderstaande filmpjes en deel het in je netwerk.

Interessante links

Hieronder volgt een aantal interessante links die te maken hebben met duurzaam, innovatie en of energie.

#dudadrenthe

Ik nomineer
duurzamedates_award
duurzamedates_bezoeker
Willie Wortel Award
Jurycriteria
button_programma
Logo DIT

Het Duurzame Koffertje

Duurzame Dinsdag

In de meeste provincies wordt ieder jaar de Duurzame Dates gehouden. Het moment om binnen je  eigen provincie je duurzame initiatief verder te brengen via de DatePlaza of door deel te nemen aan de prijsvraag.

Daarnaast kennen we de landelijke Duurzame Dinsdag. Voor deze dag kunnen ondernemers en burgers hun duurzame initiatief of idee aanmelden. Het wordt dan opgenomen in het koffertje dat de organisatie van de Duurzame Dinsdag ieder jaar op de eerste dinsdag van september aanbiedt aan de minister die duurzaamheid in zijn portefeuille heeft. De ideeën richtten zich afgelopen jaar onder meer op de circulaire economie, delen en ruilen, energiebesparing en het verbeteren van de kwaliteit van onze leefomgeving.

De afgelopen jaren varieerde het aantal duurzame ideeën van 220 tot bijna 350. In 2015 bevatte het koffertje 272 ideeën. Bekijk hier de inzendingen van 2015.

Duurzaam initiatief '16

firma_agraservice_lindenhols_220

Agraservice Lindenhols is uitgeroepen tot Duurzame Dates duurzame initiatief 2016. Agraservice Lindenhols heeft een biologisch middel ontwikkeld op basis van koolzaalolie om vogelmijt bij kippen te bestrijden.

Duurzaam bedrijf '16

firma Limm 220

Limm Recycling is uitgeroepen tot Duurzame Dates duurzaam bedrijf 2016. Dit bedrijf zamelt gebruikte plastic koffiebekers in en zorgt dat het wordt verwerkt tot een nieuwe grondstof voor onder andere kleerhangers en plantentrays.

Impressie Duurzame dates 2016

fotoalbum-1
fotoalbum-11
fotoalbum-12
fotoalbum 13 def
fotoalbum-14
fotoalbum-15
fotoalbum-10
fotoalbum 2 def
fotoalbum-3
fotoalbum-5
fotoalbum-6
fotoalbum-7
fotoalbum-8
fotoalbum-9

Foto-impressie 2015

Partners Duurzame Dates Drenthe 2016

Partners Duurzame Dates 2016 banner

Organiserende partijen

Organiserende partijen
IVN Drenthe in Transitie Kamer van Koophandel Provincie Drenthe