13 april 2017: Hét Duurzame Drenthe event 2017

Donderdag 13 april 2017 vindt voor de vijfde keer Hét Duurzame Drenthe event 2017 plaats. Deze keer georganiseerd door Drenthe in Transitie (DIT), IVN, de Kamer van Koophandel en de provincie Drenthe. Dit jaar is Limm recycling uit Hoogersmilde uitgeroepen tot Duurzame Dates duurzaam bedrijf 2016. Agraservice Lindenhols is uitgeroepen tot Duurzame Dates duurzame initiatief 2016. Misschien bent u of kent u iemand met een duurzaam initiatief of bedrijf. Binnenkort kunt u zich aanmelden voor de jubileumeditie van Hét Duurzame Drenthe event 2017!

Wat betekent duurzaam en wat levert het op?

De Duurzame Dates heeft enkele mensen bereid gevonden om via een kort filmpje duurzaamheid te promoten. Waarom investeren in duurzaamheid en wat levert het op? Laat je inspireren door onderstaande filmpjes en deel het in je netwerk.

#dudadrenthe

duurzamedates_bezoeker
duurzamedates_williewortel
duurzamedates_idee
duurzamedates_award

Duurzame initiatief 2016

firma Agraservice Lindenhols 220

Agraservice Lindenhols is uitgeroepen tot Duurzame Dates duurzame initiatief 2016. Agraservice Lindenhols heeft een biologisch middel ontwikkeld op basis van koolzaalolie om vogelmijt bij kippen te bestrijden.

Duurzaam bedrijf 2016

firma Limm 220

Limm Recycling is uitgeroepen tot Duurzame Dates duurzaam bedrijf 2016. Dit bedrijf zamelt gebruikte plastic koffiebekers in en zorgt dat het wordt verwerkt tot een nieuwe grondstof voor onder andere kledinghangers en plantentrays

Interessante links

Hieronder volgt een aantal interessante links die te maken hebben met duurzaam, innovatie en of energie.

Het Duurzame Koffertje

Duurzame Dinsdag

In de meeste provincies wordt ieder jaar de Duurzame Dates gehouden. Het moment om binnen je  eigen provincie je duurzame initiatief verder te brengen via de DatePlaza of door deel te nemen aan de prijsvraag.

Daarnaast kennen we de landelijke Duurzame Dinsdag. Voor deze dag kunnen ondernemers en burgers hun duurzame initiatief of idee aanmelden. Het wordt dan opgenomen in het koffertje dat de organisatie van de Duurzame Dinsdag ieder jaar op de eerste dinsdag van september aanbiedt aan de minister die duurzaamheid in zijn portefeuille heeft. De ideeën richtten zich afgelopen jaar onder meer op de circulaire economie, delen en ruilen, energiebesparing en het verbeteren van de kwaliteit van onze leefomgeving.

De afgelopen jaren varieerde het aantal duurzame ideeën van 220 tot bijna 350. In 2015 bevatte het koffertje 272 ideeën. Bekijk hier de inzendingen van 2015.

Impressie Duurzame dates 2016

fotoalbum-1
fotoalbum-11
fotoalbum-12
fotoalbum 13 def
fotoalbum-14
fotoalbum-15
fotoalbum-10
fotoalbum 2 def
fotoalbum-3
fotoalbum-5
fotoalbum-6
fotoalbum-7
fotoalbum-8
fotoalbum-9

Organiserende partijen

Logo's duda