Header website - Lente op de Westerbrink

24apr2014

Vanaf maandag 28 april wordt een nieuw seizoen uitgezonden van het programma Duurzaam Ondernemen op RTLZ. Een informatief programma waarin verschillende partijen en organisaties in het land laten zien hoe zij bezig zijn met duurzaamheid. De eerste uitzending gaat over de biobased ontwikkelingen in Noordoost-Nederland met de nadruk op Drenthe.

24apr2014

Statenleden hebben op 23 april drie projecten bezocht die door de provincie ondersteund zijn via de Regeling Dorpsinitiatieven. De provincie heeft totaal 4,5 ton, met een maximum van € 25.00 per project, beschikbaar gesteld om dorpsinitiatieven met betrekking tot vitaal platteland te ondersteunen.

24apr2014

Deze week verschijnt de informatiepagina Drenthe Dichtbij weer in de huis-aan-huisbladen. Deze informatiepagina van de provincie, die ook als webpagina verschijnt, brengt maandelijks allerlei nieuws over Drentse zaken.

24apr2014

Tijdens een drukbezochte economielezing ‘Stad & Retail' in het Drenthe College in Assen gingen verschillende partijen met elkaar in gesprek over de kansen die leegstand in winkelgebieden biedt. Dit gebeurde onder leiding van Annette Timmer, voormalig presentator RTV Drenthe. We zien het steeds meer in het straatbeeld: leegstaande winkels, kantoren en bedrijfspanden. Hoe kunnen we deze problematiek gezamenlijk aanpakken? Kunnen we de leegstand ombuigen in kansen?

23apr2014

Een delegatie van de commissie Omgevingsbeleid bracht samen met gedeputeerde Rein Munniksma een bezoek aan een tweetal projecten die een bijdrage hebben ontvangen vanuit Vitaal Platteland, Dorpsinitiatieven.

23apr2014

Gedeputeerde Rein Munniksma ontving uit handen van Aly Edelenbosch, de voorzitter van Het Drents Landschap, het boek 'Reest, Beelden van een beek'.

23apr2014

Op woensdag 23 april heeft gedeputeerde Henk van de Boer twee leerlingen op bezoek gehad die op 11 mei tijdens de Encore-jeugdconferentie Drenthe gaan vertegenwoordigen.

23apr2014

De provincie Drenthe heeft, in goed overleg met de gemeenten Borger-Odoorn en Emmen, besloten de nieuwe aansluiting op de N34 te realiseren ter hoogte van Odoorn en Klijndijk, de variant Slenerweg.

23apr2014

De gebiedskwaliteiten in de omgeving rond Groningen Airport Eelde moeten voor GS ten grondslag liggen aan het ontwerp voor het Transferium.

23apr2014

GS-besluiten van dinsdag 22 april 2014.

Delen op LinkedInDelen op TwitterDelen op FacebookDelen op Yammer
Navigatielinks overslaan