Home

Provincie Drenthe - header homepage
 • Hoe ziet jouw Drenthe eruit?

  Op 18 maart 2015 zijn de Provinciale Statenverkiezingen. De website met meer informatie over de verkiezingen, de deelnemende partijen en de activiteiten is nu online.

 • Gladheidsbestrijding

  De donkere maanden zijn aangebroken. Dat betekent kans op winterse buien en gladheid. Wat doet de provincie aan gladheidsbestrijding?

 • Subsidieregeling Dorpsinitiatieven

  De provincie Drenthe beloont kansrijke initiatieven voor de Drentse dorpen. Verenigingen, stichtingen etc. kunnen plannen indienen voor de verbetering van de leefbaarheid van hun dorp

 • Asbest eraf, zonnepanelen erop

  In 2013 en 2014 kunnen agrariërs asbestdaken verwijderen tegen lagere kosten door gebruik te maken van de stimuleringsregeling "Asbest eraf, zonnepanelen erop".

 • Subsidieregeling rijden op klimaatvriendelijke brandstoffen

  De regeling is voor particulieren, gemeentelijke overheden, overheidsinstellingen en ondernemingen (t.b.v. een vestiging in de provincie Drenthe)

 • Duurzame Dates Drenthe, 12 februari 2015

  De ontmoetingsplek voor scholen, overheden en bedrijven rondom het thema duurzaamheid. Aanmelden van bezoekers en kandidaten voor het Duurzaamste bedrijf en de Duurzaamste school kan nog steeds!

Wegwerkzaamheden

Wegwerkzaamheden - Dienstauto bij busstation Gieten

Deze kaart geeft een overzicht van wegwerkzaamheden in Drenthe.

Kaarten en cijfers

Kaarten en cijfers

Feiten, cijfers en kaarten over actuele onderwerpen overzichtelijk op een rijtje.

De voorzittershamer - Ga naar de website van Provinciale Staten
college van Gedeputeerde Staten - Meer informatie over het college van Gedeputeerde Staten

Nieuws van de provincie Drenthe

 • Werkconferentie Zorglandschap Drenthe

  30jan

  Diverse partijen uit het o.a. zorg- en welzijnslandschap kwamen gisteren bijeen om de toekomst van de zorg in Drenthe te bespreken.

 • Meer aandacht voor Drents en Duits in het onderwijs

  30jan

  De provincie Drenthe wil meer aandacht voor het gebruik van de Drentse en Duitse taal in het lager en middelbaar onderwijs.

 • Gast van de Staten - Alles wat u wilt weten over de verkiezingen

  29jan

  Op 18 maart zijn er Provinciale Statenverkiezingen. Waarom zou u gaan stemmen? Welke partijen doen er mee? En hoe weet u welke plannen zij hebben? Degenen die op woensdag 28 januari Gast van de Staten waren, weten inmiddels alles over de verkiezingen.

 • Staten in debat over schaapskuddes

  29jan

  De traditie van de gescheperde schaapskuddes in Drenthe mag niet verloren gaan, vindt CDA-Statenlid Harry van de Pol. In de Statenvergadering van 28 januari diende het CDA hierom een motie vreemd aan de orde in.

@ProvDrenthe

Navigatielinks overslaan
Volg ons op Twitter!
Sitemap overslaan
Sluit sitemap