Home

Provincie Drenthe - header homepage
 • Jaar van de Ruimte

  Hoe ziet Nederland er in de toekomst uit? Voor welke uitdagingen staan we? Wie maakt Nederland? In 2015 vieren we het Jaar van de Ruimte. Lees verder voor meer informatie.

 • Wegwerkzaamheden

  Weten waar er aan de weg wordt gewerkt? Kijk dan bij ons overzicht van provinciale wegen.

 • Subsidieregeling Dorpsinitiatieven

  De provincie Drenthe beloont kansrijke initiatieven voor de Drentse dorpen. Verenigingen, stichtingen etc. kunnen plannen indienen voor de verbetering van de leefbaarheid van hun dorp

 • Asbest eraf, zonnepanelen erop

  Asbestdaken zijn vanaf 2024 verboden. Tot 1 september is er subsidie voor (voormalig) agrarisch ondernemers en eigenaren van een voormalig agrarisch bouwblok voor het vervangen van asbestdaken door zonnepanelen.

Drenthe 200 jaar

Drenthe 200

De provincie Drenthe bestaat 200 jaar, en dat wordt gevierd!

Kaarten en cijfers

kaarten_en_cijfers220

Feiten, cijfers en kaarten over actuele onderwerpen overzichtelijk op een rijtje.

Agenda

De voorzittershamer - Ga naar de website van Provinciale Staten
college van Gedeputeerde Staten - Meer informatie over het college van Gedeputeerde Staten

Nieuws van de provincie Drenthe

 • Resultaten Groen Gas in grensoverschreidende samenwerking

  22mei

  We gebruiken fossiel gas voor het verwarmen van onze huizen, gebruiken gas voor het koken en we gebruiken gas als transportbrandstof. Maar, we moeten op zoek naar alternatieven voordat het fossiele gas opraakt. Naast wind- en zonne-energie is Groen Gas een belangrijke alternatieve energiebron.

 • Sinterklaas vervult wens Commissaris

  22mei

  Slapeloze nachten heeft hij er van gehad. Commissaris van de Koning Jacques Tichelaar kon het niet verkroppen dat de intocht van Sinterklaas nog nooit in Drenthe heeft plaatsgevonden. Tot zijn grote blijdschap komt daar nu verandering in.

 • Koloniën van Weldadigheid weer een stap dichter bij UNESCO werelderfgoed status

  22mei

  Het Rijk draagt de Koloniën van Weldadigheid in Vlaanderen en Nederland voor aan het Werelderfgoedcomité van UNESCO. Dat maakte de Nederlandse regering zojuist bekend. Nederland zal de nominatie mede namens België gaan indienen.

 • Een lach en een traan

  21mei

  Met humor en de nodige weemoed is vanmiddag afscheid genomen van de Drentse gedeputeerden Rein Munniksma en Henk van de Boer. Tijdens een druk bezochte receptie in het provinciehuis stak Commissaris van de Koning Jacques Tichelaar de loftrompet over beide bestuurders.

@ProvDrenthe

Navigatielinks overslaan
Volg ons op Twitter!
Sitemap overslaan
Sluit sitemap